Ritim Atölyesi

Okay Temiz’in gelecekte gerçekleştirmek istediği projelerinden birisi de “Ritim Okulu” kurmak ve sanat hayatı boyunca edindiği bilgi birikimlerini, ritme gönül vermiş ve tam anlamıyla bu konuda eğitim almak isteyen insanlarla paylaşmaktır.

Bu doğrultuda projenin temelini oluşturacak ilk uygulamayı İsveç’te 1972 yılında “Ritim Atölyeleri” ile başlatmış, bu atölyeleri çocuklara, yetişkinlere, anaokullarından üniversitelere kadar uzanan geniş bir yelpazede sürdürmüştür. İsveç’te 1974 yılında spastik çocuklarla devam ettirdiği atölyelere 1990 yılından itibaren 5 sene boyunca Finlandiya’da devam etmiştir.

 

 

Türkiye’deki “Ritim Atölyeleri” 1998 yılında önce Kemer Country’de küçük bir grupla başlatmıştır.

Daha sonra Borusan sponsorluğunda Borusan Kültür Merkezi’nde ritimseverlerle buluşmuştur. Sonraları sanatçı sırasıyla Babylon, Ada Müzik, Fatih Eğitim Parkı, Aksanat, Hayal Kahvesi’nde çalışmalarını sürdürmüştür. Okay Temiz ve Ritim Atöyesi çalışmaları halen Galata Kuledibi’ndeki atölyemizde devam etmektedir.

 

 

 

 

Okay Temiz, atölye çalışmalarında “skin to skin” enstrumanla eliniz arasında direkt olarak gerçekleşen deriden deriye temasın sıcaklığını ve yankılarını öğrencileriyle paylaşmaktadır.

Temiz, Ritim Atölyesi’nde çalışmalara katılan her yaştan, farklı eğitim gruplarından ve farklı mesleklerden kişilere, çeşitli ritim aletleriyle birbirinden farklı ritimleri tanıtıp öğrencilerin kendi içlerindeki ritmi açığa çıkarmalarını sağlamaktadır.

 

Temiz’in farklı eğitim anlayışıyla süren çalışmalarında topluluk, günden güne çeşitlilik kazandı. Konsantrasyonu, birarada çalışabilmeyi, gerektiğinde durmayı ve aynı ahenk içinde ritmi sürdürebilmeyi başaran bir grup haline dönüştü.